dilluns, 14 de maig del 2012

10. Matricaria recutita

Camps sembrats de colza amaguen plantes adventícies i ruderals que troben en els conreus el nínxol necesari per campar lliurement: la lleteresa (Euphorbia serrata), la veça (Vicia sativa), el botó d'or (Ranunculus acris), la cua de cavall petita (Equisetum arvense), la búgula (Ajuga reptans) d'estructura semblant a la sàlvia, i l'exòtica apagallums (Muscari comosum).
La colza en los campos esconde plantas ruderales que encuentran en los cultivos el nicho ecológico necesario para campar a sus anchas: la lichitierna (Euphorbia serrata), l'alverja (Vicia sativa), la hierba belica (Ranunculus acris), el candalillo (Equisetum arvense), la búgula (Ajuga reptans), cuya estructura nos recuerda la salvia, y el exótico guitarrillo (Muscari comosum).



Les roselles (Papaver rhoeas) són les que més treuen el cap, m'il·luminen els vorals de la carretera quan m'aprop a Caldes.
Las amapolas  (Papaver rhoeas) sacan la cabeza, iluminan mi llegada a Caldes.



En un voral del camí hem fet una troballa: un redol d'uns 20 metres quadrats de camamil·la (Matricaria recutita)! Preciosa, blanca i groga...
Cerca del camino hemos hecho un descubrimiento: ¡una extensión de unos 20 metros quadrados de manzanilla (Matricaria recutita)! Preciosa, blanca y amarilla...



Durant la passejada hem anat recollint mostres de les diferents plantes i les hem emmagatzemat al nostre Herbari portàtil.
Durante el paseo hemos cogido muestras de las diferentes plantas y las hemos almacenado en nuestro herbario portátil.

 

 En arribar hem identificat altra vegada les espècies i les hem catalogades, ara sí, definitivament, als compartiments de paper vegetal de l'herbari. Se'ns conservaran bé, les mostres...?
Al llegar hoemos identificado otra vez las especies y las hemos catalogado, ahora sí, definitivamente, en los compartimentos de papel vegetal del herbario. ¿Van a conservarse bien, las muestas...?



3 comentaris:

  1. Ostres, són preciosos els acordions plens de colorins! Ja ho crec que varen ser tot un èxit!
    És que ets una artista infinita i holísitca! :-)
    I què guapa que estàs, entre totes ses senyores, transmetent-vos ses savieses!
    Ai...quanta bellesa... i quanta poesia! ;-)
    m*

    ResponElimina
  2. Que bonita entrada y que suerte encontrar tanta manzanilla. ¿Nos enseñas a hacer el herbolario portátil? Han quedado preciosos!
    Besos,
    Jo

    ResponElimina
  3. Molt bonic en faré un amb les nenes. Per cert, aquesta senyora rossa de la foto, l'Esperança és la tieta de la meva tieta, quina casualitat,no? Ja ho diuen ja... el mundo es un pañuelo.

    ResponElimina

♥ Psst psst! Gràcies per fer una ullada a Amazonesenpijama.