dijous, 30 d’abril del 2015

17/52 Teting!


Foto: Dídac

Hem tornat a passar una lluna creixent. La novena.
Només manca una setmana perquè na Nuara faci 9 mesos.
I feim lactància materna a demanda, des del primer dia.

Foto: Dídac

Vols un pitet? feim pit, vols llet? tens gana? tens set després de menjar sòlid? són frases habituals que na Nuara entèn i a les quals respon sempre que sí. És així, ella, menjadora, bevedora, i amant de les coses bones. Practica el teting:)

Podria fer una reflexió profunda sobre lo molt que m'agrada donar pit, el mal a l'estil "agulles de fer mitja" que vaig sentir durant els primers dos mesos, la primera setmana d'extractor de llet, però quina sort que hem tingut després, el que sent quan s'adorm amorrada, sa careta que posa de consol quan fa temps que no me veu i feim pit, el desespero de gana quan era més petita i com es flexiona ara de més gran, per posar la seva cara just a l'alçada de la font de vida.
Però hi ha moltes mares blogueres que ho han descrit molt bé al llarg dels seus diaris, i segur que de forma més graciosa que jo. Per tant, aquesta vegada, al destape, publico aquestes fotos tan guapes que mos va fer en Dídac dissabte passat, i més abaix vos deix alguns enllaços que m'han ajudat, agradat o colpit, en matèria de lactància en general.

Foto: Dídac

Sa llum insinua primavera. M'agrada que els caps de setmana poguem fer coses tots tres junts a la vegada, ara que els papis treballem, anem per torns, i estar els tres junts un horabaixa és una delícia.

A la tarda del dissabte vàrem anar a passejar el gos de l'amic de na Nuara, amb els seus pares. Vam poder ser testimonis d'uns pous de glaç gavarrencs al·lucinants, vam cercar un om i vaig descobrir que hi ha cirerers bords, i que un dia hi va haver Barraca dels cirerers. Les truites de patata sempre són una fantàstica opció per acabar el dia.
I diumenge vàrem visitar uns amics a Besalú. Feia molt de temps que no hi anava. Mos vàrem deixar portar pels carrerons i penetrar per l'aroma de la Garrotxa, tan humit i fresc i verd i viu!


|   |   |   |

Hemos vuelto a pasar una luna creciente. La novena.
Sólo falta una semana para que Nuara cumpla 9 meses.
Y hacemos lactancia materna a demanda, desde el primer día.

Vols un pitet (quieres "pechito")? hacemos pecho, quieres leche? tienes hambre? tienes sed después de comer sólido? son frases habituales que Nuara entiende y a las que responde siempre que sí. Así es ella, buena comedora, bebedora, y amante de las cosas buenas. Practica el teting:)

Podría hacer una reflexión profunda sobre lo mucho que me gusta dar pecho, el daño al estilo "agujas de hacer punto" que sentí durante los primeros dos meses, la primera semana con el sacabuches, pero qué suerte que hemos tenido después, lo que siente cuando se duerme amorrada a mí, la carita que pone de consuelo cuando hace tiempo que no me ve y le doy el pecho, el desespero de hambre cuando era más pequeña y como flexiona su cuerpo ahora de mayor, para poner su cara justo a la altura de la fuente de vida.
Pero hay muchas madres blogueras que lo han descrito muy bien a lo largo de sus diarios, y seguro que de forma más graciosa que yo. Por lo tanto, esta vez, el destape: publico estas fotos tan guapas que nos hizo Dídac el pasado sábado, y más abajo os dejo algunos enlaces que me han ayudado, gustado o impresionado, en materia de lactancia en general.

Esta luz insinúa primavera. Me gusta que los fines de semana podamos hacer cosas los tres juntos a la vez, ahora que los papis trabajamos, vamos por turnos, y estar los tres juntos una tarde es una delicia.

Por la tarde del sábado fuimos a pasear al perro del amigo de Nuara, con sus padres. Pudimos ser testigos de unos pozos de hielo situados en el macizo de las Gavarres, alucinantes; buscamos un olmo y descubrí que hay cerezos que no dan fruto, y lo que un día fu La Barraca dels Cireres. Las tortillas de patata siempre son una fantástica forma gastronómica de terminar el día.
Y el domingo visitamos unos amigos en Besalú. Hacía mucho tiempo que no iba por allí. Nos dejamos llevar por los callejones y penetrar por el aroma de la Garrotxa, tan húmedo y fresco y verde y vivo!



Les emocions...

- Testimoni d'Aina Coca de Galiana Street sobre la seva vivència de maternitat prematura i la lactància amb el seu Sr. Petit. Perquè el seu testimoni em va sacsejar i apropar a tantes mares amb una experiència diferent de la meva.
I En el hospital
II Primera crisis de crecimiento
III Obstrucción, crisis de los tres meses y lactancia establecida

- Lactancia, de Jose Bravo i Noelia Terrer, de Litera Libros.
Perquè aquesta editorial de llibres sobre maternitat/paternitat conscient i educació amb valors me té enamorada. I perquè aquest llibre no el tenc, i fa temps que me lo pido!!


La formació...

Un regalo para toda la vida, de Carlos González.
Perquè hi és tot el que necessitava saber: que la meva llet seria bona, que sempre tendria prou llet per alimentar la filla i que el meu cos estava perfectament creat per a amamantar.

L'assessorament...

- Som la llet, l'espai de l'Alba Padró al blog de l'Ara Criatures. Perquè la Isabel Vidal me l'ha recomanat i perquè m'encanta també aquest suplement en paper.

- Web de l'associació Alba Lactancia Materna, que fa molt poc que conec però que crec que tenen uns resums molt útils per a principiants.

- E-lactancia, web sobre la compatibilitat de medicaments i altres components amb la lactància. Perquè quan te fa mal s'esquena de donar pit en mala postura, no saps si te pots prendre un ibuprofè o un paracetamol...

- La web de la Judit Guirado, assessora en lactància de les comarques gironines, i creadora de l'espai Mama Coquette, on trobar lenceria més que xula pels períodes d'embaràs i lactància. Prendes molt afavoridores i sexys!




2 comentaris:

  1. M'ha encantat el post. Moltes gràcies per citar-me i per les teves precioses paraules. Avui he contestat el teu fantàstic mail ❤❤

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu, bonica, ets una gran font d'inspiració!
      Mua!

      Elimina

♥ Psst psst! Gràcies per fer una ullada a Amazonesenpijama.