dijous, 30 de maig del 2013

34. infusió de borratja

Ara que (pareix) que ve el bon temps mos comencen a venir de gust les begudes refrescants. A mi me costa anar bevent aigua durant el dia. A casa, a l'hivern feim moltes infusions calentes, i és l'única manera d'anar bevent. Per tant he pensat que ara faré el mateix, però amb aigua natural o fresqueta, amb herbes més de temporada...llimona, herba sana (menta), herba lluïsa...  
Ahora que (parece) que viene el buen tiempo nos empiezan a apetecer las bebidas refrescantes. A mí me cuesta ir bebiendo agua durante el día. En casa, en invierno solemos hacer muchas infusiones calientes, y es la única manera de ir bebiendo. Por lo tanto he pensado que voy a hacer lo mismo, pero con agua natural o fresca, con hierbas más de temporada ... limón, menta, hierba luisa ...




Una cosa bona de viure a peu de Gavarres és que trobem plantes que creixen molt aprop del poble, durant un petit passeig ja en trobes moltes de diferents. La borratja és una d'elles, potser la que me crida més l'atenció, per la seva forma d'estrella blava, els estams en forma de punxa, i el seu coret dolç. Bé, no mos enganyem, tot lo que se pugui collir de la natura i menjar directament, m'interessa molt, i més si està a l'abast de tots! 
Una de las cosas buenas de vivir a pie de Gavarres es que hay plantas que crecen muy cerca del pueblo, durante un paseo ya encuentras muchas diferentes. La borraja es una de ellas, quizás la que más me llama la atención, por su forma de estrella azul, los estambres en forma de punta, y su corazoncito dulce. Bueno, no nos engañemos, todo lo que se pueda cosechar de la naturaleza y comer directamente, me interesa mucho, y más si está al alcance de todos!
 



M'he animat a fer una infusió, on només hi posam la flor de la planta, per tant hem de retirar els sèpals forts dels pètals i l'òrgan reproductor. Les fulles de la borratja són molt bones cuites, escaldades, arrebossades, en aguiat, i fins i tot a la regió de Franlfurt en preparen una salsa. El seu sabor és semblant al de les bledes. Però en aquest cas no les posarem perquè mos amargarien l'aigua.
És interessant saber, que aquesta planta té propietats diürètiques, sudorífiques, depuratives i antiinflamatòries, per tant la seva infusió ens ajudarà a mantenir sans els ronyons i el fetge. 
Me he animado a hacer esta infusión, en la que sólo ponemos la flor de la planta, por lo tanto debemos retirar los sépalos fuertes de los pétalos y el órgano reproductor. Las hojas de la borraja son muy buenas cocidas, escaldadas, rebozadas, en cocidos e incluso en la región de Franlfurt preparan una salsa. Su sabor es parecido al de las acelgas. Pero en este caso no las pondremos porque nos amargarían el agua. 
Es interesante saber, que esta planta tiene propiedades diuréticas, sudoríficas, depurativas y antiinflamatorias, por lo tanto su infusión nos ayudará a mantener sanos los riñones y el hígado.




El meu invent amb la borratja no ha resultat ser molt saborós, sinó més bé subtil, una suau dolçor a l'aigua, que no deixa de ser un gust nou, diferent i primaveral. A més a més, és tan guapa la imatge, que ara, beure aigua, és com llegir un poema! ale! 
Mi invento con la borraja no ha resultado ser muy sabroso, sino más bien sutil, una suave dulzura en el agua, que no deja de ser un gusto nuevo, diferente y primaveral. Además, es tan bonita la imagen, que ahora, beber agua, es como leer un poema! ole!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

♥ Psst psst! Gràcies per fer una ullada a Amazonesenpijama.